OBVESTILA

OBVESTILO!
Sporočamo vam, da bo knjižnica v Novi Gorici zaradi bolniške odsotnosti do preklica tega obvestila zaprta.
 
IZPOSOJA/VRAČILO GRADIVA: Izposojeno gradivo lahko vrnete v referatu. Prav tako si lahko izposodite gradivo, če gradivo samostojno poiščete na policah v knjižnici oziramo v sistemu Cobiss. Za dostop do knjižnice se oglasite v Referatu. 
TEHNIČNI PREGLEDI: Zaključna dela lahko pošljete v tehnični pregled na e-pošto pregledi@fuds.si. Naprošamo vas, da vsi tisti, ki ste svoje delo že poslali v pregled in še niste prejeli potrdila, ponovno pošljete na omenjeni naslov.
 
Odziv s strani fakultete lahko pričakujete najprej v tednu ali dveh po božično-novoletnih praznikih, torej nekje do 10. ali 17. januarja 2020, saj bodo zaposleni v strokovnih službah odsotni od 21.12.2019 do 5.1.2020.
 
Opravičujemo se vam za morebitne nevšečnosti in se iskreno zahvaljujemo za vaše razumevanje.
 
Za vse dodatne informacije prav tako pišite na knjiznica@fuds.si
----------------------------
 
URNIK KNJIŽNICE:
PON, ČET 8.30 - 16.30 
PET 12.30 - 16.30

------------------------------------------------------

Tečaj iskanja e-gradiva in uporaba spletnega orodja EndNote

V Novi Gorici, smo v sredo 18.10.2017, spoznavali osnove iskanja gradiva ter uporabo spletnega orodja EndNote Online, s pomočjo katerega upravljamo z bibliografskimi referencami, ki jih uporabljamo za navajanje oz.      citiranje ob pisanju strokovnih, znanstvenih in drugih besedil. Udeleženci so preko praktičnih vaj na računalnikih uvažali reference v svoje tekste. Istočasno je potekal vpis v NUK. 

  

---

V četrtek 12.10.2017 smo povabili strokovnjake iz NUK-a, ki so študentom predstavili zasnovo in pripravo na iskanje e-virov. Predstavili so načine kako in kje lahko najdemo oz. iščemo vire, kako izbrati ustrezen vir, kako najti prosto dostopne naslove, ter citatne indekse in njihovo uporabo. Zahvala vsem udeležencem in izvajalcema tečaja.

Vsem, ki se omenjenih dogodkov niste uspeli udeležiti, priporočamo obisk Narodno univerzitetne knjižnice, kjer se lahko včlanite (stroške članarine krije FUDŠ) in udeležite podobnih tečajev. Prijava na: http://mreznik.nuk.uni-lj.si/izobrazevanja.

---