OBVESTILA

Spoštovani,
 
obveščamo vas, da bo v času od 24. 12. 2018 do 2. 1. 2019, knjižnica ZAPRTA.
 
Želimo vam prijetne božično-novoletne praznike!
 

URNIK KNJIŽNICE:

PON, ČET 8.30 - 16.30 
PET 12.30 - 16.30

------------------------------------------------------

Izposoja izven uradnega delovnega časa je možna, po predhodnem dogovoru. Za vse dodatne informacije, pišite na knjiznica@fuds.si  ali anamarija.zorzut@fuds.si.

Hvala za razumevanje!

------------------------------------------------------

Tečaj iskanja e-gradiva in uporaba spletnega orodja EndNote

V Novi Gorici, smo v sredo 18.10.2017, spoznavali osnove iskanja gradiva ter uporabo spletnega orodja EndNote Online, s pomočjo katerega upravljamo z bibliografskimi referencami, ki jih uporabljamo za navajanje oz.      citiranje ob pisanju strokovnih, znanstvenih in drugih besedil. Udeleženci so preko praktičnih vaj na računalnikih uvažali reference v svoje tekste. Istočasno je potekal vpis v NUK. 

  

---

V četrtek 12.10.2017 smo povabili strokovnjake iz NUK-a, ki so študentom predstavili zasnovo in pripravo na iskanje e-virov. Predstavili so načine kako in kje lahko najdemo oz. iščemo vire, kako izbrati ustrezen vir, kako najti prosto dostopne naslove, ter citatne indekse in njihovo uporabo. Zahvala vsem udeležencem in izvajalcema tečaja.

Vsem, ki se omenjenih dogodkov niste uspeli udeležiti, priporočamo obisk Narodno univerzitetne knjižnice, kjer se lahko včlanite (stroške članarine krije FUDŠ) in udeležite podobnih tečajev. Prijava na: http://mreznik.nuk.uni-lj.si/izobrazevanja.

---